Ni5


 I Mercat d’intercanvi del Solsonès.
2 de Juny de 2012 a la plaça Major de SolsonaLEcoxarxa del Solsonès i el Grup de Natura del Solsonès organitzen el primer Mercat d’intercanvi. 
Aquesta és una iniciativa oberta a tothom per promoure una manera més ecològica i igualitària de relacionar-se, sense necessitat d’utilitzar diners. Per reflexionar sobre el consumisme i, mitjançant el troc, donar un segon ús a tot allò que ja no necessites i que algú altre pot utilitzar.Com es pot participar???


1. Muntant una paradeta per intercanviar

Pots intercanviar eines, discos, llibres, roba, plantes, jocs, electrodomèstics, massatges, mobles, CD, menjar, productes d’horta, artesania, DVD, objectes de la llar, material informàtic, … en bon estat i net.


També es poden intercanviar elements grans com armaris, bicicletes, llenya... En aquest cas és preferible tenir una foto explicativa per no haver de traslladar grans volums.

Si vols intercanviar serveis també pots posar un cartell.Com faig l’intercanvi?

Dóna una volta per veure què hi ha a les altres parades i mirar si hi ha alguna cosa que t’interessi, localitza a la persona propietària i convida-la a la teva parada perquè vegi si hi ha alguna cosa entre les teves que li agradi.

Si hi està interessada, podeu fer l’intercanvi directament. (Per exemple: un disc seu per una jaqueta teva). El valor el fixa cadascú, pots considerar l’intercanvi d’un objecte per dos,... o bé prendre’t un temps per pensar-t’ho.


Si no hi ha res de la teva paradeta que li interessi, pots demanar-li si ha vist alguna cosa en una altra parada per la qual intercanviaria el que tu vols i intentar l’intercanvi a tres. (Per exemple, vol canviar el seu disc per una torradora i la persona propietària de la torradora sí que la canviaria per la teva jaqueta).


Si ja tens decidit que la vols muntar, et recomanem que facis preinscripció, així facilitaràs la feina d’organització, perquè podrem preveure millor el volum de participants.
També pots muntar-la en qualsevol moment durant el dia avisant en el punt d’informació.


2. Col·laborant en les altres activitats que tindran lloc durant el mercat

La Sopa de Pedres
És un dinar fet amb la col·laboració de tothom i per a tothom. Pots portar algun dels ingredients o bé col·laborar amb la preparació.

Per exemple:
Verdures,-Llegums Carn, -Pasta per sopa o arros -O altres coses per compartir: pa, begudes,fruita,.....
Cal que tothom porti el plat i la cullera de casa!

El “micro obert”
Un espai per tocar el teu instrument, cantar una cançó, explicar un conte, oferir una xerrada, fer un taller, una petita representació...

Posa’t en contacte amb l’Ecoxarxa del Solsonès, a través del nostre correu:ecoxarxadelsolsones@gmail.com
PROGRAMA

10:00h Inici del Mercat

Fins les 12h Recollida d’aliments per la Sopa de Pedres

11:00h Dances tradicionals amb Ferran Vila

12:30h Conte de la Sopa de Pedres amb Oriol Canals

13:15h Música amb Irona

14:00h Dinar popular (cal portar plat i cullera! )

16:00h Cafè concert amb Els Novells

16:30h Música amb MiniJam

17:00h Música amb Kuissó

18:00h Actuació musical amb Blind Washers

20:00 Fi de Festa amb concert: Land of Coconuts

20:50 Cloenda i Recollida


No hay comentarios:

Publicar un comentario